Feyenoord haalt Read op bij Volendam

Feyenoord slaat slag en haalt verdediger (17) op bij hoofdmacht van Volendam

6 juni om 17:17
Laatste update: 6 juni om 17:21

Feyenoord heeft zich versterkt met Givairo Read. De zeventienjarige verdediger komt over van FC Volendam en sluit komend seizoen aan bij Feyenoord O18.

Feyenoord laat via de officiële kanalen weten dat de transfer rond is. Read tekent een contract tot 2026. De tiener doorliep de jeugdopleiding bij Zeeburgia en was sinds 2017 actief bij de Volendammers. Dit seizoen maakt de verdediger een stormachtige ontwikkeling door en daarom besloot Feyenoord toe te slaan. 

"Na zes jaar bij FC Volendam gespeeld te hebben zie ik Feyenoord als een perfecte club om me verder door te kunnen ontwikkelen", stelt Read op de clubsite van Feyenoord. "Mijn doel is om uiteindelijk Feyenoord 1 te halen, maar ik ben me er bewust van dat ik tot die tijd eerst nog vele stappen binnen Feyenoord Academy moeten maken."

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, is blij met de komst van Read. "Met het aantrekken van Givairo halen we een moderne, snelle en tevens atletische vleugelverdediger in huis die voornamelijk opvalt door zijn aanvallende acties. We volgen Givairo al enige tijd en zijn vanzelfsprekend erg blij dat hij ervoor gekozen heeft om zijn loopbaan bij ons voort te zetten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!