PSV wil spoedig nieuwe trainer benoemen

PSV wil zo snel mogelijk Bosz presenteren: 'Er komt een hoop bij kijken'

6 juni om 17:36
Laatste update: 6 juni om 17:57

PSV zet vaart achter de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze week nog een kandidaat officieel te benoemen, stelt algemeen directeur Marcel Brands tegenover De Telegraaf. De Eindhovenaren zijn in verregaande onderhandelingen met Peter Bosz. 

Brands stelt tegenover De Telegraaf dat de gesprekken voorspoedig verlopen. "Ik hoop dat het deze week lukt, maar dat weet ik niet zeker. Er komt een hoop bij kijken. We hebben het niet helemaal in eigen hand. Je hebt met een hele hoop factoren te maken. Het streven is wel om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Het gaat om een van de belangrijkste jobs in de club."

Volgens de bestuurder hangt er veel af van de trainersaanstelling en is er daarom haast geboden. "Het is ook heel belangrijk met het oog op de samenstelling van de selectie om aan te kunnen geven aan agenten van spelers, met wie wij in contact staan, wie de nieuwe trainer wordt. En van onze kant willen wij de spelers die wij op het lijstje hebben staan ook doornemen met de nieuwe trainer."

Bosz heeft tijdens de onderhandelingen duidelijk gemaakt dat hij naast vaste assistent Rob Maas ook fysiektrainer Terry Peters wil meenemen naar Eindhoven. Laatstgenoemde werkte al bij Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais met de hoofdtrainer samen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!