'Saudische clubs in Engeland om na Benzema en Ronaldo derde topspeler te halen'

'Leegloop dreigt in Europa: na Benzema en Ronaldo krijgt derde topspeler aanbod'

6 juni om 20:50
Laatste update: 12 juni om 09:52

Een afvaardiging van het Saudische voetbal is op dit moment in Engeland om N’Golo Kanté een contract aan te bieden. Dat meldt Fabrizio Romano. De Fransman kan net als Karim Benzema en Cristiano Ronaldo een monsterbedrag verdienen in het Midden-Oosten.

Het bedrag dat Kanté kan gaan verdienen in Saudi-Arabië is wel aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld het salaris van Benzema. De Franse spits krijgt jaarlijks een bedrag van tweehonderd miljoen euro, terwijl zijn landgenoot het naar verluidt met de helft zou moeten doen. Al Nassr en Al Ittihad zijn het meest concreet voor Kanté. Dat zijn de clubs waar respectievelijk Ronaldo en Benzema spelen.

Kanté komt sinds 2016 uit voor Chelsea na zijn overstap van Leicester City. Eind juni loopt de middenvelder uit zijn contract en de onderhandelingen over een verlenging hebben nog niks opgeleverd. Beide partijen waren in maart erg dichtbij, maar ook toen ging het op de laatste details mis. Kanté deed dit seizoen door blessures in slechts negen wedstrijden mee voor Chelsea.