Donny van de Beek onderzoekt opties op transfermarkt

Van de Beek staat open voor vertrek en onderzoekt opties om United te verlaten'

6 juni om 22:26
Laatste update: 8 juni om 14:26

Donny van de Beek onderzoekt in de komende weken zijn opties om Manchester United te verlaten. Dat meldt Fabrizio Romano. De middenvelder wil graag slagen in Engeland, maar zet in op een overstap naar een club waarbij hij meer perspectief op speeltijd heeft. 

Romano weet dat Van de Beek van zowel de club als van Erik ten Hag 'houdt', maar het momenteel de juiste tijd vindt om voor zichzelf te kiezen. Hij wil meer speeltijd met het oog op het nieuwe seizoen en bekijkt om die reden de aankomende periode welke clubs er voorbij komen. 

Volgens Romano is Van de Beek, die zeer teleurstellende maanden achter de rug heeft bij United, fit genoeg is om weer aan te sluiten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Oranje-international kwam afgelopen jaargang tot slechts zeven Premier League-optredens en raakte in januari zeer ernstig geblesseerd. 

Romano noemt verder geen mogelijke nieuwe club voor Van de Beek, die bij United nog onder contract staat tot medio 2025. Onlangs sprak hij zich in een interview met Viaplay nog uit over zijn toekomst. "Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Het is aan mij om te zorgen dat ik superfit terugkom en om misschien nog wel sterker terug te komen. Ik moet weer zo dicht mogelijk tegen dat niveau aanzitten. Wie weet wat er dan in het verschiet zit", vertelde Van de Beek.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!