Noppert: 'Toch blijft hangen: ik pakte op training wel wat, maar nu geen knikker'

'Misschien heb ik iets te weinig naar gevoel geluisterd in reeks tegen Argentinië'

7 juni 2023 om 07:30

Andries Noppert vraagt zichzelf hardop af of hij niet te weinig naar zijn gevoel heeft geluisterd in de penaltyserie tegen Argentinië. Op het WK in Qatar verloor Oranje in de kwartfinale na strafschoppen van de Zuid-Amerikanen, nadat Noppert zelf geen penalty's wist te stoppen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Noppert nog een keer terug op het WK, waarop hij zijn grote doorbraak beleefde. "Weet je, toen ik hier aankwam, had ik even een momentje dat ik dacht: kon je de tijd maar terugdraaien." Daarmee doelt hij niet specifiek op één moment. "Nee, niet op één wedstrijd of één actie, zelfs niet op de penaltyserie tegen Argentinië. Nee, gewoon het hele verhaal opnieuw beleven. Daar dacht ik even aan."

Noppert vertelt vervolgens over de verloren penaltyreeks tegen Argentinië. "Als het op zo'n WK uitdraait op penalty's, kun je je van alles voornemen, maar je wordt misschien toch vooral geleefd door het moment. Natuurlijk, ik had me wat anders voorgesteld bij de uitkomst van die penaltyreeks. Er komt wat geluk bij kijken. En ook als ik in de goede hoek had gelegen, had ik ze nog niet gehad, denk ik. Zo goed waren hun schoten."

"Toch blijft ook hangen: we hadden erop getraind en bij die trainingen pak je dan weleens wat, maar nu pakte ik geen knikker", gaat de boomlange goalie verder. "Misschien heb ik achteraf iets te weinig naar mijn gevoel geluisterd in die reeks. Aan de andere kant: als je terugkijkt in topsport, ga je altijd wel íéts vinden dat je later anders zou doen."