'Nalatig Vitesse ziet toptalent naar Mainz gaan, ook Feyenoord toonde interesse'

'Nalatig Vitesse ziet toptalent naar Mainz gaan, ook Feyenoord toonde interesse'

7 juni - 13:54
62

Een fikse aderlating voor Vitesse: het zestienjarige toptalent Jesaja Mustapha maakt de overstap naar FSV Mainz 05. De Arnhemmers verzuimden hem een profcontract aan te bieden, waardoor de Bundesliga-club nu met de spits aan de haal gaat. Dat meldt De Telegraaf.

Mustapha is de zoon van oud-prof Riga Mustapha, die in het verleden uitkwam voor Vitesse, Sparta, Levante en Bolton Wanderers. Hij scoorde dit seizoen 23 keer in alle competities voor Vitesse O16 en speelde ook al zes duels voor Oranje O16. Desondanks namen de Arnhemmers nog geen contact op over een profcontract.

Dat breekt Vitesse nu op, want Mustapha staat op het punt om een driejarige verbintenis te tekenen bij Mainz. De nummer negen van het afgelopen Bundesliga-seizoen staat erom bekend dat het kansen geeft aan talenten. Vitesse moet genoegen nemen met een opleidingsvergoeding van ruim 200.000 euro.

Volgens De Telegraaf toonden ook Feyenoord en Villarreal interesse, maar het verhaal van Mainz spreekt de jonge doelpuntenmaker het meest aan. Er zou hem een duidelijke route naar het eerste elftal zijn uitgestippeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s