'Cambuur denkt aan Youth League-winnaar van AZ en gaat goalie overnemen van PSV'

'Cambuur denkt aan Youth League-winnaar van AZ en gaat goalie overnemen van PSV'

07-06-2023 16:17
29

SC Cambuur gaat shoppen bij PSV. Tyrick Bodak, die nu onderdeel is van de beloftenploeg van de Eindhovenaren, komt transfervrij naar Leeuwarden. Daarnaast staat Fedde de Jong, die met AZ nog hoge ogen gooide in de Youth League, ook op de wensenlijst van Cambuur. Dat meldt Voetbal International.

Na de degradatie is Cambuur druk bezig op de transfermarkt. De ploeg uit Friesland is al bezig met de komst van Yanick van Osch en een verlengde samenwerking met Remco Balk. Nu meldt VI dat Bodak ook naar Cambuur komt. De 21-jarige goalie was afgelopen seizoen onderdeel van Jong PSV, maar wacht nog op zijn debuut in het betaalde voetbal. Bij Cambuur zal hij aansluiten in het beloftenelftal. 

Daarnaast denkt de club van trainer Sjors Ultee ook aan De Jong. De negentienjarige middenvelder was onderdeel van het elftal dat de Youth League namens AZ won, maar wacht nog op zijn doorbraak in het eerste elftal. Het is niet duidelijk of Cambuur inzet op een koop- of huurdeal. In Alkmaar ligt De Jong nog twee jaar vast.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!