Te Kloese tempert verwachtingen Kökcü-inkomsten: 'We lezen soms bedragen...'

Te Kloese gaat in op Kökcü-prijskaartje: 'Zo hoog, dat zou niet realistisch zijn'

7 juni om 20:18

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, bevestigt dat Orkun Kökcü een transfer kan maken. De 22-jarige middenvelder staat in de belangstelling van onder meer Benfica.

Te Kloese hoopt de selectie van Feyenoord zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Door het Algemeen Dagblad wordt hij gevraagd welke speler hij wel laat gaan. "Het is niet zo moeilijk om in te vullen dat Orkun Kökcü de speler is die het meest in de belangstelling staat. Ja, ook Benfica is geïnteresseerd. Orkun ging afgelopen zomer niet weg, terwijl veel van zijn teamgenoten dat wel deden."

"In de winter was er weer concrete belangstelling, maar we wilden hem niet kwijt", vervolgt Te Kloese. "Nu zou een moment kunnen zijn. Maar alleen als het goed is voor alle partijen. Maar we zijn ook realistisch. We lezen soms bedragen die wij zouden moeten incasseren. Zo hoog, dat zou niet realistisch zijn, denk ik. Het is afwachten."

Te Kloese stelt dat Feyenoord meer mogelijkheden heeft op de transfermarkt. "Het spelersbudget is nu gestegen naar 23 miljoen euro. Maar we doen geen onverantwoorde dingen. We halen alleen spelers die qua karakter en persoonlijkheid bij deze club passen. En we zijn interessanter, omdat we in de Champions League gaan spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!