'Benfica gaat recorddeal aanbieden voor Kökcü'

'Benfica gaat Feyenoord recorddeal in twee stappen aanbieden voor Kökcü'

8 juni om 07:00
Laatste update: 8 juni om 07:28

Benfica wil de transfer van Orkun Kökcü zo snel mogelijk bewerkstelligen en gaat donderdag een recorddeal aanbieden aan Feyenoord. De Portugese topclub wil via een vast bedrag én een hoog doorverkooppercentage voldoen aan de wensen van de Rotterdammers.

Volgens De Telegraaf wil Benfica vanwege interesse uit Engeland zo snel mogelijk doorpakken voor Kökcü. De club van trainer Roger Schmidt zou dertig miljoen euro als direct bedrag willen neerleggen. Door een hoog doorverkooppercentage aan te bieden in de onderhandelingen, kan Feyenoord op nog eens tien tot vijftien miljoen euro rekenen wanneer Kökcü wordt doorverkocht. Spelers uit de Portugese competitie vertrokken in het verleden voor enorme bedragen naar Engeland en Spanje.

Kökcü heeft een topseizoen achter de rug met Feyenoord en dat is te zien in de interesse voor de middenvelder. Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Liverpool en Manchester United zijn allemaal gecharmeerd van de speler. Zelf wil Kökcü vóór de interlands van het Turkse elftal duidelijkheid hebben over zijn toekomst. Benfica ziet in Kökcü de opvolger van Enzo Fernandez, die voor 121 miljoen euro naar Chelsea FC vertrok. 

De middenvelder van Feyenoord gaat bij een deal de duurste aankoop in de geschiedenis van Benfica worden. Darwin Núñez kostte ooit 24 miljoen euro, Fernandez werd zelfs voor minder dan twintig miljoen euro overgenomen in het verleden.