Benzema over transfer naar Al-Ittihad: 'Ik wilde altijd in een moslimland wonen'

Benzema: 'Waarom Saudi-Arabië? Het is een moslimland en ik wil er wonen'

8 juni 2023 om 19:39
Laatste update: 8 juni 2023 om 21:43

Karim Benzema wilde naar eigen zeggen altijd al in een moslimland wonen. De spits besloot na veertien jaar bij Real Madrid Madrid om zijn carrière af te sluiten in bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië.

"Het is anders dan Europa, maar ik ben al in Saudi-Arabië geweest en ik voel me er goed", aldus Benzema in zijn eerste interview voor Al-Ittihad. "Het is vooral een prachtig moslimland en daar wilde ik altijd zijn. Het is belangrijk om in een moslimland te wonen waar ik al voel dat mensen van me houden. Dat zal me een nieuw leven geven. Ik wil vloeiend Arabisch spreken, dat is belangrijk voor me. Er zijn nog veel meer dingen. Ik heb het geluk dat ik in Saudi-Arabië ben, Mekka is dichtbij. Ik ben gelovig, dus dat is belangrijk voor me. Daar hoor ik thuis, daar voel ik me het best. Toen ik met mijn familie sprak, waren ze allemaal heel blij, ze gaan allemaal komen. Ik weet dat we in Saudi-Arabië thuishoren."

Benzema wordt in Saudie-Arabië herenigd met Al Nassr-speler Cristiano Ronaldo, zijn oud-teamgenoot bij Real Madrid. "Ronaldo is een vriend, het is goed om hem er terug bij te hebben. Het laat ook zien dat Saudi-Arabië steeds belangrijker wordt op het wereldtoneel. Ik ben hier om het land op te bouwen en grootse dingen te doen."