Wieffer: 'Opeens speel je met jongens als Van Dijk, De Jong en Depay'

'Opeens speel je met Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay'

8 juni om 19:57

Mats Wieffer beseft hoe bijzonder zijn ontwikkeling is. De middenvelder van Feyenoord moedigde nog niet zo heel lang geleden het Nederlands elftal nog aan tijdens het WK in Qatar.

Nu speelt hij zelf in Oranje. "Opeens speel je met jongens als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay, die je een paar maanden eerder nog zat aan te moedigen voor de tv tijdens het WK in Qatar. Als je dan ook nog bedenkt dat je aan het begin van het seizoen op de bank zat bij Feyenoord, dan is het gewoon bijzonder hoe snel het blijkbaar kan gaan allemaal en tegelijk ook mooi dát het kan", aldus Wieffer in gesprek met Voetbal International.

Voor Wieffer was het ijs snel gebroken toen hij aansloot bij de selectie van het Nederlands elftal. "Dat komt door de groep die bestaat uit allemaal normale jongens. 's Avonds in het hotel zit iedereen bij elkaar. Praten, spelletjes spelen, gewoon leuk, niks hoogdravends. In zo'n sfeer is het makkelijk aanpassen", aldus de international, die zijn debuut maakte in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar (3-0 winst). 

Komende woensdag speelt Oranje tegen Kroatië, het land van wereldster Luka Modric. "Ook al speelt hij op een andere manier dan ik, kijk ik wel heel graag naar hem."