Zerrouki zet Twente in slotfase naast Sparta en maakt return allesbeslissend

08-06-2023 21:59 Laatste update: 22:13
133

Sparta heeft donderdagavond in de absolute slotfase de winst uit handen gegeven tegen FC Twente. De ploeg van Maurice Steijn kwam op voorsprong door een penalty van Vito van Crooij, maar moest in de laatste minuut nog een goal van Ramiz Zerrouki incasseren.

Voor beide trainers was er geen reden tot wisselen na de halve finales van de play-offs tegen SC Heerenveen en FC Utrecht. De wedstrijd van donderdag is de eerste van twee duels in de finale. De uiteindelijke winnaar van het tweeluik pakt een ticket voor Europees voetbal.

In de eerste helft was het voor beide ploegen vooral aftasten. Er kwamen weinig opgelegde kansen en het bleef vooral bij plaagstootjes van allebei de kanten. Onder andere de in bloedvorm verkerende Vaclav Cerny en zijn landgenoot Michal Sadilek waren twee keer het meest dicht bij een doelpunt. Toch werd er voor de onderbreking niet gescoord door allebei de ploegen.

Na rust had Sparta beduidend minder tijd nodig om de openingsgoal te maken. De Japanse dribbelaar Kiko Saito kreeg een strafschop na een overtreding van Cerny en Vito van Crooij pakte dit cadeautje, zoals zo vaak dit seizoen, maar wat graag uit. Na die goal ging het spelbeeld eigenlijk verder zoals in de eerste helft. Weinig enorme kansen en dus ook geen goals, tot de blessuretijd.

In de blessuretijd was het Zerrouki die Nick Olij een zeldzame fout liet maken, waardoor de stand weer gelijk werd. Het werd 1-1 op Het Kasteel, waardoor alles afhangt van de return in Enschede aanstaande zondag.