Kicker kiest Bundesliga-elftal van het jaar: twee Nederlanders verkozen

Kicker kiest Bundesliga-elftal van het jaar: twee Nederlanders verkozen

09-06-2023 11:35
69

Twee Nederlanders zijn door Kicker opgenomen in het Elftal van het Jaar in de Bundesliga. Bayern München-sterkhouder Matthijs de Ligt en Bayer Leverkusen-vleugelverdediger Jeremie Frimpong hebben een plekje bemachtigd.

Samen met Jamal Musiala is De Ligt de enige speler van Bayern in het team. Der Rekordmeister wist op een knotsgekke laatste speeldag alsnog de landstitel te prolongeren. De Nederlandse verdediger had een belangrijk aandeel in het succes. 'De duurste nieuwkomer bleek een schot in de roos', stelt Kicker, dat hem in het bijzonder in het zonnetje zet.

'De Ligt heeft in de Allianz Arena meestal een glimlach op zijn gezicht, in tegenstelling tot zijn teamgenoten. De Nederlander is beleefd en sociaal en staat journalisten graag te woord. En dat in het Duits', schrijft het Duitse voetbaltijdschrift. 'De Ligt raakte ook al snel verankerd in de basiself. Anders dan Lucas Hernández, Benjamin Pavard en Dayot Upamecano zorgde hij voor het nodige volume. De Ligt, op zijn achttiende al aanvoerder van Ajax, kreeg met elk duel meer zelfvertrouwen en autoriteit.'  De Oranje-international zou in de duels bovendien 'resoluut' en 'compromisloos' zijn.

De Ligt vormt in in het Elftal van het Jaar van Kicker een defensie met onder meer Frimpong, die in 34 Bundesliga-optredens goed was voor acht treffers en zeven assists. De rechtsback lijkt dat deze zomer te bekronen met een transfer, maar een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman kreeg hij niet.

Kickers elftal van het seizoen: Gregor Kobel, Frimpong, De Ligt, Matthew Ginter, Raphaël Guerreiro, Vincenzo Grifo, Yamal Musiala, Xaver Schlager, Nicholas Füllkrug, Randal Kolo Muani, Christopher Nkunku