'Kökcü-deal nu helemaal rond, hoogte van Feyenoord-doorverkooppercentage onthuld'

'Kökcü-move rond, duidelijkheid over hoogte van Feyenoord-doorverkooppercentage'

9 juni om 16:10

Feyenoord behoudt twintig procent van de transferrechten van Orkun Kökcü, zo melden Fabrizio Romano en 1908. Het laatstgenoemde medium verzekert nu dat alle partijen nu akkoord zijn over een transfer van de Feyenoord-middenvelder.

Het was al duidelijk dat Kökcü enorm hard op weg was naar Benfica, maar nu verzekert 1908 dat alles in kannen en kruiken is. Nadat een delegatie van de Portugezen naar Nederland kwam, is de deal nu rond. De exacte hoogte van het doorverkooppercentage van Feyenoord is ook bekend: de Rotterdammers behouden twintig procent van de transferrechten van Kökcü.

Daarnaast is er een vaste transfersom van dertig miljoen euro gemoeid bij de deal, zoals De Telegraaf al meldde. In Portugal gaat Kökcü een contract tot medio 2028 ondertekenen, terwijl er een afkoopclausule ter waarde van 120 miljoen in zijn contract komt.

Daardoor heeft de move veel raakvlakken met die van Enzo Fernández, die vorig jaar naar Benfica trok: hij kwam ook voor tientallen miljoenen over, had een afkoopclausule van ongeveer dezelfde hoogte en de verkopende club bedong een hoog doorverkooppercentage. Nu is de Argentijn speler van Chelsea, dat gebruikmaakte van de clausule in zijn contract.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!