Streuer gecharmeerd van Manhoef

Streuer speelt met gedachte voor Cerny-opvolger: 'Het is een interessante speler'

9 juni om 17:30

Jan Streuer is gecharmeerd van Million Manhoef van Vitesse. De technisch directeur van FC Twente moet deze zomer op zoek naar versterkingen en gaat bovendien zo goed als zeker uitblinker Vaclav Cerny kwijtraken.

Streuer is aanwezig bij de uitzending van De Oosttribune en krijgt de vraag voorgelegd of Manhoef een interessante optie is. De bestuurder waardeert de multifunctionaliteit van de speler. "Want dat zit ver uit elkaar, hè. Een rechterspits en een linkerverdediger. Je kunt hem zien als linkerverdediger en kunt hem zien als rechterspits. Dat is een groot verschil", meent Streuer. "Ja, hij speelt ook weleens rechterspits. Maar die jongen kan beide spelen, voorin en achterin. Het is een interessante speler."

Cerny is hard onderweg naar VfL Wolfsburg en moet FC Twente ongeveer acht miljoen euro opleveren. Het blijft echter lastig om spelers als Manhoef, die tot 2025 vastligt in Arnhem, naar de club te halen. "Dat zijn ook spelers die geen aflopend contract hebben, dan wordt het al een stuk moeilijker. We kunnen niet alles investeren", besluit Streuer. De 21-jarige Manhoef was dit seizoen goed voor negen doelpunten en vijf assists in de Eredivisie.