FIFA reageert op brandbrief Van Basten

FIFA reageert op smeekbede Van Basten: 'Hij heeft een belangrijke rol gespeeld'

9 juni om 17:53

De FIFA heeft gereageerd op de brief die Marco van Basten eerder deze week verstuurde over het spelbederf dat onder spelers plaatsvindt. Het voetbalorgaan erkent altijd naar suggesties te luisteren om de voetballerij te verbeteren. 

Van Basten suggereerde in zijn brief onder meer dat alleen de aanvoerder zich nog bij de scheidsrechter moet melden en dat andere spelers direct geel krijgen wanneer er verhaal wordt gehaald bij de arbiter. Ook hoopt de legendarische spits dat er over zuivere speeltijd wordt nagedacht om tijdrekken te voorkomen. 'De FIFA heeft kennis genomen van de brief van Marco van Basten, een echte voetballegende die een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei en ontwikkeling van de afdeling technische ontwikkeling', meent de FIFA tegenover het Algemeen Dagblad

De oud-spits bekleedde in het verleden een functie bij het voetbalorgaan en dat wordt niet vergeten. 'Sommige van deze ideeën zijn ook naar voren gebracht toen hij hier de leiding had. Ze worden ook regelmatig besproken bij bijeenkomsten van de internationale spelregelcommissie IFAB, waar we graag aan deelnemen', besluit de FIFA. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!