FC Utrecht bevestigt komst Mats Seuntjens: 'Hij kan het verschil maken'

FC Utrecht bevestigt komst Mats Seuntjens: 'Hij kan het verschil maken'

09-06-2023 20:07 Laatste update: 12-06-2023 11:02
54

FC Utrecht heeft de komst van Mats Seuntjens bevestigd. De 31-jarige aanvaller komt over van RKC Waalwijk en tekent een contract voor één jaar met een optie voor een tweede jaar.

Seuntjens begon met voetballen bij BSV Boeimeer en maakte in 2010 zijn entree in de jeugdopleiding van NAC Breda. In 2012 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Bredase club. Vier jaar later maakte de aanvaller overstap naar AZ. Na een kortstondig avontuur bij het Turkse Gençlerbirligi vertrok Seuntjens in 2020 naar Fortuna Sittard om vervolgens een transfer te maken naar RKC Waawlijk. Seuntjens speelde in totaal 257 duels in de Eredivisie, waarin hij 34 keer scoorde en 34 doelpunten voorbereide. 

"We zijn erg blij dat Mats onze selectie vanaf het nieuwe seizoen versterkt. Hij is een multifunctionele speler die onze aanvalslinie van een impuls voorziet," aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van FC Utrecht. "Mats is een speler die het verschil kan maken in wedstrijden. Hij is creatief, eigenzinnig, technisch vaardig en speelt met flair en durf."