Gosens blikt terug op bijzonder ritueel: 'Ik heb een CL-finalekaartje gestuurd'

Gosens blikt terug op bijzonder ritueel: 'Ik heb een CL-finalekaartje gestuurd'

09-06-2023 21:57
12

Robin Gosens vertelde in aanloop naar de finale van de Champions League komende zaterdag een bijzonder verhaal. De half-Nederlandse back van Internazionale had namelijk een bijzonder ritueel met zijn vrienden rondom de finale van het miljardenbal. 

"Tien, elf jaar geleden organiseerden we altijd een barbecue met de jongens als de finale eraan kwam", aldus Gosens in gesprek met DAZN. Met dezelfde groep vrienden keek hij elk jaar naar de finale van de Champions League. "We hadden dan lekker gebarbecued, een paar biertjes gedronken en daarna alle doelpunten van de finale nagespeeld. Nu heb ik al deze jongens een kaartje voor de finale gestuurd. 'Nu is het onze beurt!' Ik ga naar Istanbul, maar sta nu zelf op het veld. Het is een volkomen absurd verhaal."

Acht van zijn vrienden én zijn vrouw Rebecca vliegen naar Istanbul om daar Gosens aan te moedigen in de finale tegen Manchester City. "Het is natuurlijk een heel sterk team", zei Gosens tegen de Rheinische Post. "Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Erling Haaland. Maar in het voetbal bestaan er honderden voorbeelden waarin de zogenaamde kleinere ploegen het winnen van de grotere. Ik hoop natuurlijk die trofee in de lucht te kunnen houden zaterdag."