'Helemaal niemand mag Dumfries te kort doen, hij gaat ze allemaal slopen'

'Helemaal niemand mag Dumfries te kort doen, hij gaat ze allemaal slopen'

10-06-2023 11:43 Laatste update: 11:45
22

Danny Koevermans is enorm trots op Denzel Dumfries die de Champions League-finale gaat spelen. De oud-speler van Sparta ervaarde de vleugelverdediger in zijn debuutjaar bij de Kasteelclub en had toen nooit gedacht dat hij de eindstrijd op het hoogste podium zou halen.

"Niemand mag deze jongen tekort doen", luiden de bemoedigende woorden van Koevermans in De Telegraaf. "Mooi hoe hij zich heeft ontwikkeld tot een Europese topspeler. Toen hij op het WK in Qatar in de achtste finale tegen de Verenigde Staten voor Nederland scoorde heb ik hem een bericht gestuurd. 'Denzel, het is echt niet normaal wat jij allemaal doet', vertelde ik hem. Ik vind hem echt een superspeler."

Dumfries speelt zaterdagavond de Champions League-finale tegen Manchester City. Een unieke kans voor de verdediger om een van de belangrijkste prijzen in het Europese voetbal te pakken. "Denzel sloopt ze allemaal. Hij is voor niemand bang en dat straalt hij ook uit. Hij is een reus van een kerel. Ik kijk graag naar hoe hij zijn tegenstanders opvreet."