Kökcü richt zich tot Feyenoord-fans: 'Met trots en voldoening afscheid nemen'

Kökcü vertrekt 'trots en voldaan' bij Feyenoord: 'Ik heb het altijd gezegd...'

10 juni 2023 om 19:07
Laatste update: 10 juni 2023 om 19:14

Orkun Kökcü heeft voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar Benfica. De 22-jarige middenvelder verlaat Feyenoord voor het recordbedrag van 25 miljoen euro. Die som kan via bonussen oplopen tot dertig miljoen euro.

In Lissabon tekent Kökcü tot de zomer van 2028. "Ik heb altijd gezegd dat ik Feyenoord pas zou verlaten als de tijd daarvoor rijp is en de voorwaarden ook goed zouden zijn voor de club", begint hij op de clubsite van de Rotterdammers. "Ik wilde niets liever dan eerst met deze geweldige club succesvol zijn. Dat dit is gelukt, helpt mij om nu met trots en voldoening afscheid te kunnen nemen."

"Al die jaren heeft Feyenoord me niet alleen gevormd als voetballer, maar ook als mens. Alle mooie herinneringen en lessen neem ik met me mee en ik dank iedereen die daaraan heeft bijgedragen", vervolgt Kökcü. "Van mijn teamgenoten tot alle trainers, de directie, alle andere medewerkers en natuurlijk ook de supporters: ik wens jullie allemaal niets minder dan het beste toe."

Kökcü gaat bij Benfica spelen onder voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Hij wordt bij O Glorioso herenigd met Fredrik Aursnes, die vorig jaar bij Feyenoord speelde.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!