Wijnaldum ziet ook Eredivisie als optie: 'Maak mijn keuze op gevoel'

Wijnaldum ziet ook Eredivisie als optie: 'Maak mijn keuze op gevoel'

11-06-2023 12:50
187

Georginio Wijnaldum sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit deze zomer. De 32-jarige middenvelder werd dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan AS Roma, maar de Italianen maken geen gebruik van de optie tot koop.

Mede door blessureleed bleef Wijnaldum steken op veertien duels in de Serie A, waarin hij twee keer scoorde. Bij PSG ligt de Oranje-international nog tot medio 2024 vast, maar veel toekomst lijkt er voor hem niet in het Parc des Princes. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Wijnaldum dat hij snel duidelijkheid hoopt te krijgen.

"De onzekerheid is wel vervelend, ook voor mijn familie. Het liefst zou je duidelijkheid willen", zegt de oud-speler van Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool in Zeist, waar hij zich met het Nederlands elftal voorbereidt op het Nations League-duel met Kroatië. Een terugkeer naar Nederland wijst hij niet bij voorbaat af. "Ik maak mijn keuzes op gevoel. Als ik vind dat ik naar Nederland moet of wil, zou ik die keuze maken. Maar die heb ik nu nog niet gemaakt."

"Je moet kijken welke opties je krijgt gedurende de transferperiode. Ik wil spelen, omdat ik twee jaar minder gevoetbald heb", stelt Wijnaldum, die aangeeft dat hij weer 'plezier' wil hebben.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!