Verschillende emoties bij Sparta: 'We hebben al onze concurrenten weggevaagd'

Verschillende emoties bij Sparta: 'We hebben al onze concurrenten weggevaagd'

11-06-2023 16:56
34

Bart Vriends baalt ervan dat hij geen Europees voetbal gaat spelen met Sparta Rotterdam, maar de captain weet ook dat hij trots kan zijn op het afgelopen seizoen. Vriends stelt dat Sparta 'heel veel clubs aan gort heeft gespeeld'.

Sparta verloor zondag met 1-0 van Twente, waardoor de Tukkers zich mogen melden in de voorronde van de Conference League. Direct na de wedstrijd verschijnt Vriends voor de camera en krijgt hij de vraag wat het verschil maakte in de finale van de play-offs. "Zo kort na de wedstrijd heb ik eerlijk gezegd geen idee. Het was een heel lastige wedstrijd, maar we hebben ons wederom kranig geweerd en kwamen in de tweede helft dicht bij een goal."

"Ik vind het nu heel moeilijk om over deze wedstrijd te praten", gaat de stopper verder. "Ik had dit gesprek liever over een uur gevoerd. Dan overheerst natuurlijk de trots. We hebben heel veel clubs aan gort gespeeld en al onze concurrenten weggevaagd. We zijn min of meer gelijkwaardig geweest aan Twente, de nummer vijf. We kunnen apetrots zijn op wat we met elkaar hebben laten zien."

Vriends vindt daardoor dat iedereen bij Sparta trots kan zijn op dit seizoen. "Het vertrouwen en de kwaliteit waren vanaf de eerste dag gigantisch. We raken in de winterstop ook Sven Mijnans nog kwijt, een van onze beste spelers. Ondanks dat zijn we heel stoïcijns doorgegaan met goed spelen en winnen. Het leidt tot heel veel optimisme, zelfvertrouwen en een seizoen om trots op te zijn. Het was ook een heel lang en zwaar seizoen, moet ik eerlijk zijn."