Nijkamp verrast door Ajax-interesse: 'Steijn volgend seizoen hier voor groep'

Sparta overvallen door Ajax-interesse in Steijn: 'Ben verrast als dit waar is'

12 juni 2023 om 09:08
Laatste update: 12 juni 2023 om 09:16

Bij Sparta is men verrast door de interesse van Ajax in Maurice Steijn. De Amsterdammers hadden zondagmiddag nog geen contact opgenomen, benadrukt technisch directeur Gerard Nijkamp van de Rotterdammers.

"Op dit moment is er wat ons betreft nog niets aan de hand", zegt Nijkamp, kort na het duel met FC Twente, op Het Kasteel tegen RTV Rijnmond. "Ik heb net ook op mijn mobiel gekeken en er zijn wat dingen gaande, maar ik heb morgenochtend een gesprek met Maurice en daar wil ik het eigenlijk bij laten."

Wordt het een exit-gesprek? "Wij hebben nog altijd het voornemen om er een tweede seizoen aan vast te plakken, want hij heeft gewoon een doorlopend contract", vervolgt Nijkamp, die ontkent dat Sparta al even de hoogte is van de belangstelling van Ajax. Ook van Steijn hoorde hij nog niets. "Ik ben verrast als dit waar is. We gaan het zien."

Nijkamp wil nog niets weten van een afscheid van Steijn en ziet er weinig in om te speculeren. De Sparta-directeur wordt gevraagd naar Ron Jans. "Die is beschikbaar. Maar zo zijn er nog een aantal trainers, mocht dit zich doorzetten. Tot op heden is dat nog niet het geval. Maurice staat volgend seizoen voor de groep bij deze club", bluft Nijkamp. "Waarom zou ik anders denken? Als het zo is dat Ajax interesse heeft, dan zullen ze mij moeten bellen en dat is nog niet gebeurd."

Algemeen directeur Manfred Laros stelt dat Ajax in ieder geval een afkoopsom zal moeten betalen als ze Steijn willen losweken. "Elke doorlopende overeenkomst resulteert uiteindelijk in een afkoopsom als je die wil afkopen. "We gaan het morgen wel zien. Als zo'n club komt, dan streelt dat. Dat kan natuurlijk ook niet anders. Als het zo is, dan zijn wij natuurlijk ook heel erg trots. Maurice heeft het fantastisch gedaan."