Italiaanse media: markante Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden

Voormalig AC Milan-eigenaar Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden

12 juni 2023 om 10:51
Laatste update: 12 juni 2023 om 11:52

Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden, zo melden Italiaanse media. De eigenaar van Monza FC kampte al langer met gezondheidsproblemen en werd daardoor opgenomen in het ziekenhuis.

Berlusconi leed aan leukemie en had last van een longontsteking, waardoor hij op de intensive care verbleef. Hij werd daarna ontslagen uit het ziekenhuis, maar keerde na drie weken alweer terug. Er werd gecommuniceerd dat Berlusconi controles moest ondergaan. Nu melden Italiaanse media dat hij op 86-jarige leeftijd is overleden.

De markante bestuurder stond bekend vanwege zijn extravagante levensstijl, toen hij tot drie keer toe president van Italië was. Ook was Berlusconi lange tijd eigenaar van AC Milan, waar hij vriendschappen opbouwde met Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli.

Vijf jaar geleden werd de Italiaan eigenaar van Monza, dat hij uiteindelijk van de Serie C naar de Serie A hielp met forse investeringen. Enkele maanden geleden kwam naar buiten dat Berlusconi dacht aan een verkoop van de nummer elf van de Serie A. Zo ver kwam het uiteindelijk niet.