Bosz legt uit waarom hij voor PSV heeft gekozen

Bosz legt uit waarom hij voor PSV heeft gekozen: 'Dat vond ik belangrijk'

12 juni om 12:32

Peter Bosz heeft uitgebreid gereageerd op zijn aanstelling bij PSV. Door de wederzijdse 'honger om weer te gaan presteren' kan de samenwerking een succes worden, meent de 59-jarige trainer.

"Het is al even geleden sinds PSV landskampioen is geworden. Dat is het ultieme doel", maakt Bosz duidelijk via de officiële PSV-kanalen. De Eindhovenaren vierden hun laatste landstitel in 2018. "Uiteindelijk draait het om winnen. De combinatie selectie, staf en de manier van spelen moet daarvoor kloppen."

Bosz werd ook nadrukkelijk gelinkt aan Ajax, maar PSV gaat met de oud-trainer van onder meer Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon aan de haal. "Wat voor mij heel belangrijk was, was de warmte die ik voelde. Dat ze echt voor mij wilden gaan. Zij denken dat ik de beste trainer ben om PSV in de komende jaren te gaan leiden. Dat vertrouwen vond ik belangrijk."

"PSV is voor mij een van de topclubs in Nederland. Daarom was ik heel blij met de belangstelling", aldus Bosz, die van plan is PSV aanvallend voetbal te laten spelen. "Ik zal me natuurlijk moeten aanpassen aan de club en de spelersgroep, maar ik heb voor mezelf een bepaalde manier van spelen voor ogen. Dat moet uiteindelijk kloppen en goed voelen."