'Ajax bereikt ook akkoord met Sparta over afkoopsom voor Steijn'

'Ajax bereikt ook akkoord met Sparta over afkoopsom voor Steijn'

12 juni om 14:46
Laatste update: 12 juni om 15:51

Ajax kan Maurice Steijn gaan presenteren als nieuwe trainer. De Amsterdammers hebben nu ook een akkoord bereikt met Sparta over de komst van de 49-jarige oefenmeester, meldt RTV Rijnmond.

Volgens de regionale omroep had Steijn een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor een gelimiteerde afkoopsom de overstap naar de Johan Cruijff Arena maakt. Hij wordt de opvolger van interim-trainer John Heitinga en kwam in beeld, nadat Ajax er niet uitkwam met de Noor Kjetil Knutsen. De Telegraaf en Voetbal International meldden al dat Steijn een driejarig contract gaat tekenen.

Voor Sparta is het een streep door de rekening. De Rotterdammers hoopten het contract van Steijn te verlengen. De trainer volgde eind april 2022 Henk Fraser op en wist de club op miraculeuze wijze te behouden voor de Eredivisie. In de laatste vier wedstrijden van het seizoen pakte hij tien punten. Het succesverhaal kreeg deze jaargang een vervolg met de zesde plaats in de Eredivisie. In de finale van de play-offs bleek FC Twente uiteindelijk nipt te sterk.

In de wandelgangen worden Ron Jans en Gregg Berhalter genoemd als mogelijke opvolgers van Steijn.