Ajax rondt verrassende move af: Steijn is de nieuwe trainer in Amsterdam

Ajax verbaast vriend en vijand: Steijn definitief de nieuwe trainer in Arena

14 juni 2023 om 11:00
Laatste update: 14 juni 2023 om 12:26

Maurice Steijn is definitief de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers verbazen vriend en vijand met de komst van de 49-jarige Hagenaar, die een contract voor drie seizoenen heeft getekend. De komst van Saïd Bakkati is ook wereldkundig gemaakt, terwijl Hedwiges Maduro nog in de wachtkamer zit.

Ajax nam onlangs afscheid van interim-trainer John Heitinga. Meteen viel de naam van Peter Bosz, maar een terugkeer werd niet concreet en hij ging bij PSV aan de slag. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat neigde naar een buitenlandse coach en sprak met Kjetil Knutsen van FK Bodø/Glimt, maar een deal met de Noor ketste af.

Vervolgens kwam naar buiten dat Steijn de nieuwe trainer moest worden in Amsterdam. Het veroorzaakte een schokgolf onder de achterban, maar Ajax raakte overtuigd door zijn prestaties bij Sparta. Hij behield de Rotterdammers vorig jaar op miraculeuze wijze voor de Eredivisie door tien punten te pakken in de laatste vier duels. Het succesverhaal kreeg dit seizoen een vervolg met de zesde plaats. Bovendien greep Sparta op een haar na naast een Europees ticket.

Tekst gaat verder onder de tweet

Steijn stond eerder aan het roer bij ADO Den Haag, VVV-Venlo, Al Wahda en NAC Breda. De voornaamste kritiek luidt dat hij weinig ervaring in de top heeft en dat hij geen 'aanvallende' trainer is. Net als eerder Erik ten Hag hopen ze bij Ajax dat hij die omschakeling weet te maken. Sparta ontvangt een afkoopsom voor Steijn, die in de Johan Cruijff Arena zal worden bijgestaan door Bakkati. Ajax stelt nog naar een andere assistent te zoeken. Naar verluidt onderhandelt de club nog met Almere City over Maduro.

Daarnaast heeft Ajax nog meer nieuws: Mislintat pikt Max Lesser, die aan de slag gaat als hoofd analyse, op bij zijn oude club VfB Stuttgart. Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach) blijven werkzaam in Amsterdam.