De Jong eerlijk: 'Natuurlijk doe je dat liever niet, maar de club heeft het nodig'

De Jong eerlijk: 'Natuurlijk doe je dat liever niet, maar de club heeft het nodig'

12 juni om 15:59
Laatste update: 13 juni om 14:39

Frenkie de Jong denkt dat hij ooit de Champions League kan winnen met FC Barcelona, al ziet hij dat daar wel geluk en versterkingen voor nodig zijn. De middenvelder laat zich ook uit over de trip naar Japan van Barcelona en zijn toekomst.

De Jong zag in Zeist hoe het Manchester City van Nathan Aké afgelopen weekend met de Champions League aan de haal ging. "Natuurlijk wil ik hem zelf ook ooit winnen, maar dit jaar zat dat er zeker niet in", vertelt de Oranje-international bij SBS. "Misschien in de toekomst. Het is lastig te zeggen hoe reëel dat in de toekomst is voor Barcelona. Ik denk we wel echt een goed team hebben. Natuurlijk hebben we wel wat versterking nodig, maar in zo'n jaar moet het ook net goed vallen. In zo'n knock-out-toernooi heb je altijd een beetje geluk nodig, het is anders dan de competitie. Het zal ooit wel kunnen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Toen het seizoen al afgelopen was, reisde Barcelona nog helemaal naar Japan om een afscheidswedstrijd van Andrés Iniesta te spelen. "Het was zeventien en twintig uur vliegen in twee dagen", zegt De Jong. "We zijn daar niet eens 24 uur geweest. Natuurlijk doe je dat liever niet, maar ik denk dat de club het nodig heeft. Dan heb je er zelf niet zo veel over te zeggen. Je kan het wel niet willen en de club doet het zelf denk ik ook liever niet, maar ze hebben het nodig. Je hebt een contract en je moet gewoon gaan."

Over zijn toekomst is de middenvelder uit Arkel duidelijk. "Ik voel me gewoon goed bij Barcelona, dus als het goed is zit ik daar volgend jaar ook. Je kunt nooit iets met honderd procent zekerheid zeggen, maar ik ga ervan uit dat ik gewoon bij Barcelona speel volgend jaar."