Feyenoord verrast en huurt achttienjarige vleugelaanvaller van Newcastle United

Feyenoord sluit deal met Newcastle en haalt pas gekochte aanvaller op huurbasis

12 juni om 19:11
Laatste update: 12 juni om 19:26

Feyenoord heeft zich voor een seizoen lang versterkt met de Gambiaan Yankuba Minteh. Newcastle United heeft de aanvaller gekocht van de Deense club Odense BK, maar hij vertrekt dus gelijk op huurbasis naar Rotterdam. Vanaf 1 juli sluit hij aan bij de ploeg van trainer Arne Slot.

Minteh speelt dus voor één seizoen in Rotterdam. Newcastle United betaalde zeven miljoen euro aan Odense BK om hem over te nemen, maar dit jaar zal hij dus nog niet uitkomen voor de Engelse club. Vorig seizoen was zijn eerste jaargang bij Odense, zij namen de Gambiaan over van Steve Biko FC uit zijn geboorteland. Op achttienjarige leeftijd zat hij ook al bij het nationale elftal van Gambia. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Newcastle United

  • logo

    Southampton

"Ik verheug me erop om voor de regerend landskampioen te gaan spelen", vertelt Minteh via de clubwebsite van de Rotterdammers. "Het is een eer om het shirt van Feyenoord te dragen. Ik ben dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om me als voetballer te verbeteren. Ik weet zeker dat Feyenoord me gaat helpen om mijn doelen te bereiken, net als dat ik ervan overtuigd ben dat ik Feyenoord op mijn beurt kan helpen in de sportieve ambities."

Minteh begon in de jeugd van Odense BK, maar al na twee duels voor het beloftenelftal werd hij bij de eerste ploeg gehaald. In totaal maakte hij in zeventien wedstrijden vier doelpunten en gaf hij zes assists. Minteh staat bekend als een hele snelle en behendige speler die zowel op links- en rechtsbuiten uit de voeten kan. Voor de linkspoot is de rechterkant wel zijn favoriet.