Komst van Bosz lijkt rooskleurig voor Til: 'Hij heeft dat allemaal in zich'

Twijfels over rol van El Ghazi onder Bosz: 'Misschien toch een concurrent halen'

13 juni om 07:30
Laatste update: 13 juni om 07:38

Marciano Vink denkt dat de komst van Peter Bosz voor spelers verschillende en grote invloeden kan hebben. Dat vertelt hij in gesprek met ESPN. Zo denkt hij dat bijvoorbeeld een Guus Til juist kan profiteren van zijn komst, maar Anwar El Ghazi zou zo maar eens kind van de rekening kunnen worden.

"Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen." Anwar El Ghazi kreeg namelijk weinig speeltijd in de eerste periode dat hij met Bosz samenwerkte. Bij Ajax ging de aanvaller langzaam naar de uitgang toen het tijdperk van Bosz aan was gebroken. De trainer werd maandag officieel gepresenteerd in Eindhoven.

Ook oppert Vink een basisplek voor Guus Til, die zou volgens hem perfect passen in het voetbal van Bosz. "Hij kan als nummer tien veel lopen, druk zetten en in de zestienmeter van de tegenpartij komen. Dat heeft hij allemaal in zich. Daardoor scoorde hij ook veel en hoefde hij geen oplossingen te bedenken in kleine, moeilijke ruimtes." Til zou een middenveld moeten vormen met Ibrahim Sangaré en Stijn Spierings, de middenvelder van Toulouse waar PSV al een gesprek mee heeft gehad.