Toney spreekt zich uit over schorsing: 'Dat ik WK moest missen is heel hatelijk'

Toney spreekt zich uit over schorsing: 'Dat ik WK moest missen is heel hatelijk'

13 juni om 08:45

Ivan Toney heeft zich uitgesproken over de schorsing die hij kreeg naar aanleiding van een gokschandaal. De spits van Brentford kreeg acht maanden schorsing aan zijn broek vanwege gokken op wedstrijden eerder in zijn carrière, maar de Engelsman hekelt het handelen van de voetbalbond.

"Het is wat het is", luiden de woorden van Toney in het Engelse programma Sneaker Shopping van Kick Game. "De beschuldigingen kwamen net voor het Engelse trainingskamp uit en daardoor heb ik ook het WK gemist. Dat was mijn grote droom. Voor mij voelde het alsof ze het heel graag naar buiten wilden brengen, zodat ik maar niet met het Engelse elftal mee kon."

Toney werd beschuldigd van 262 overtredingen op het gebied van gokken. Onder andere zou hij op duels hebben ingezet van zijn broodheer Newcastle United, terwijl hij op huurbasis voor andere clubs speelde in het verleden. Toch kreeg hij pas eind dit seizoen zijn definitieve schorsing te horen. "Dan willen ze ineens wachten tot het einde van het seizoen. Ik vind dat wel een beetje hatelijk."