'Ajax wil woensdag Steijn presenteren, gesprekken over assistenten nog gaande'

'Ajax wil woensdag Steijn presenteren, eerste assistent bereikt ook akkoord'

13 juni om 19:57
Laatste update: 13 juni om 20:55

Ajax is voornemens om woensdag de komst van Maurice Steijn aan te kondigen. Dat meldt Ajax-watcher van De Telegraaf, Mike Verweij. Ajax zou dan ook graag zijn twee assistenten dan aankondigen, waarvan er één inmiddels rond is met de club.

Die twee assistent-trainers moeten nog steeds Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati worden. Voor eerstgenoemde is Ajax nog steeds in gesprek met zijn huidige club Almere City. Die gesprekken hopen de Amsterdammers woensdag dus ook af te ronden. Almere City schijnt echter tegen te stribbelen bij de onderhandelingen met Ajax.

Wat betreft de tweede assistent Saïd Bakkati is zijn komst inmiddels rond, meldt dezelfde krant. Hij komt over van ADO Den Haag, waar hij afgelopen seizoen werkzaam was, en tekent tot 2026 in Amsterdam.

Sparta maakte eerder al melding van het vertrek van Steijn. "Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots", waren de woorden van technisch directeur Gerard Nijkamp bij de NOS.