'Van der Sar onderdeel van eerste contact met Steijn, Mislintat had drie opties'

'Van der Sar onderdeel van eerste contact met Steijn, Mislintat had drie opties'

13 juni om 18:22

Het eerste contact tussen Ajax en Maurice Steijn zou halverwege mei al zijn gelegd. Dat meldt Ajax-watcher Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast. Steijn zou toentertijd onderdeel zijn geweest van drie opties die de nieuwe hoofdtrainer konden worden.

"Een maand geleden is het eerste contact geweest met Steijn, toen zat Van der Sar er ook nog", vertelt Jansen over het contact dat werd gelegd met Sparta-trainer Steijn. "Destijds heeft Ajax ingezet op drie kandidaten. Wie die andere twee zijn, weet ik niet. Logischerwijs zou je Knutsen en Bosz of Hjulmand zeggen, maar Mislintat houdt het dicht bij zich." Sparta gaf eerder al aan dat Steijn gaat vertrekken, maar Ajax is nog niet met de bevestiging gekomen.

Jansen is in ieder geval te spreken over de beslissing om Steijn aan te stellen. "Ik vind het gewoon een prima keuze. Van de vijf laatste trainers was Alfred Schreuder nog degene, waarop het minste commentaar was. En wat is het meest misgegaan? Het analyseren heeft geen zin, want we weten toch niet wat de toekomst gaat brengen."