Gemengde reacties over keuze van Ajax voor Steijn: 'Vind het een hele leuke optie'

'Een hele leuke keuze dat Ajax voor Steijn gaat, dat ze geen grote naam nemen'

12 juni 2023 om 21:01

Jan Mulder vindt dat Ajax een goede keuze heeft gemaakt om voor Maurice Steijn te kiezen. Dat vertelt de analist bij Rondo van Ziggo Sport. Marco van Basten had daarentegen een hoop meer verwarring bij de keuze voor Steijn.

"Ik vind dit echt een hele leuke keuze", vertelt Mulder. "Het spel dat ik gezien heb maakt het vooral een hele goede trainer. Maar ook dat Ajax niet heeft gekeken naar een of andere grote naam." Sparta heeft het vertrek van Steijn al aangekondigd, Ajax zelf moet nog met de officiële bevestiging komen.

Van Basten vindt het vooral apart dat Ajax niet in gesprek is gegaan met Peter Bosz. "Hij vertelde heel duidelijk dat hij open stond voor Ajax. Hij heeft internationale ervaring en daar wordt dan aan voorbij gegaan. Ik gun Steijn wel echt het allerbeste en ik hoop dat hij het heel erg goed doet. Alleen is het qua reputatie nog niet het allerbeste."

Ruud Gullit ziet een verband met de data waar Sven Mislintat naar heeft gekeken. "Hij heeft daar naar gekeken, honderd procent. Misschien is het ook een soort idee wat ze ook hadden met het aanstellen van Erik ten Hag. Die stond ook zesde met FC Utrecht toen. Het is wel iemand van buitenaf en heeft niet dat Ajax-DNA."