Sparta bevestigt vertrek Steijn: 'Ajax heeft aan de voorwaarden voldaan'

Sparta bevestigt vertrek Steijn: 'Ajax heeft aan de voorwaarden voldaan'

12 juni om 17:14
Laatste update: 12 juni om 17:20

Sparta Rotterdam heeft het vertrek van trainer Maurice Steijn bevestigd. De 49-jarige oefenmeester vertrekt naar Ajax, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.

Het ANP, dat zich baseert op een bron binnen Sparta, meldt dat de kogel door de kerk is. Steijn gaat in Amsterdam John Heitinga opvolgen, die instapte na het ontslag van Alfred Schreuder. Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati zullen Steijn bij Ajax gaan assisteren. "Maurice heeft ons vanochtend in een gesprek laten weten dat hij naar Ajax wil", bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover de NOS.

"Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots." 

Steijn was sinds april 2022 eindverantwoordelijk bij Sparta. Als opvolger van de ontslagen Henk Fraser behoedde hij De Kasteelclub voor degradatie. Het afgelopen seizoen eindigde Sparta als zesde. Voorheen stond Steijn aan het roer bij ADO Den Haag, VVV-Venlo en Al-Wahda FC. In 2017 won hij de Rinus Michels Award voor beste trainer van de Jupiler League.