Dit betaalt Ajax aan Sparta voor Maurice Steijn

Transfersom ligt op straat: dit bedrag betaalt Ajax aan Sparta voor Maurice Steijn

12 juni 2023 om 16:45

Ajax betaalt zo'n 400.000 euro om Maurice Steijn los te weken bij Sparta Rotterdam. Dat onthult De Telegraaf. Eerder op maandag kwam al naar buiten dat Ajax tot een akkoord is gekomen met Steijn en Sparta.

In zijn contract bij Sparta heeft Steijn een afkoopsom staan. Ajax heeft de clausule gelicht en maakt daardoor vier ton over naar Het Kasteel, zo klinkt het. De Amsterdammers hoopten eerst op de komst van Kjetil Knutsen, die naar verluidt 2,5 miljoen euro moest kosten. Uiteindelijk ketste dat af, waardoor Ajax doorschakelde naar Steijn.

Het is nu een kwestie van tijd tot de oefenmeester uit Den Haag gepresenteerd wordt in Amsterdam. De juristen van Ajax en Steijn zijn nu bezig met het papierwerk. Als dat rond is, mag Steijn zich officieel hoofdtrainer van Ajax noemen.

De coach koerste aanvankelijk af op een contractverlenging bij Sparta, maar was na de finale van de play-offs geheimzinnig over zijn toekomst. Enkele uren later kwam naar buiten dat Steijn de nieuwe trainer van Ajax moest worden. De deal kwam daarna in een stroomversnelling terecht.