Kluivert vertelt over Ajax-exit: 'Kwam geld in spel'

'Had graag bij Ajax willen blijven, natuurlijk. Maar dan komt er geld in het spel'

13 juni 2023 om 21:34
Laatste update: 13 juni 2023 om 21:37

Justin Kluivert geeft toe dat er 'geld in het spel' kwam, toen hij ervoor koos om bij Ajax te vertrekken. De buitenspeler vertrok naar AS Roma en zag dat als een tussenstap, maar staat nu nog altijd onder contract bij de Italiaanse club.

In de zomer van 2018 vertrok Kluivert na een ware soap bij Ajax. Hij had nog één jaar contract en wilde uiteindelijk niet verlengen, waardoor hij voor ruim zeventien miljoen euro naar Roma ging. Dit seizoen verhuren de Italianen hem al voor de derde keer. "Ik had graag bij Ajax willen blijven, natuurlijk", begint Kluivert aan tafel bij Kick 'T Met. "Het is gewoon moeilijk om dat uit te leggen."

"Ineens wordt het heel professioneel: dan heb je een zaakwaarnemer en mannen die alleen maar over geld praten. Dan komt er geld in het spel", gaat een eerlijke Kluivert verder. "Voordat je het weet komen er dingen op tafel, er komen dan gekke dingen bij kijken. Dan maak je een gewoon een keuze en denk je: oké, ik zit bij Ajax en ben jong. Waar wil ik naartoe? Mijn doel was Barcelona of Real Madrid. Ik was achttien (in werkelijkheid negentien, red.) toen ik wegging. Ik dacht ook: ik pak twee jaartjes Roma. Dan ben ik 21 en ga ik naar Real Madrid, of zo."

Kluivert geeft toe dat hij AS Roma als een tussenstation zag. "Maar sinds ik naar Roma ben gegaan, heb ik ook de andere kant van het voetbal meegemaakt. Je maakt dan zo veel mee. Er was een nieuwe technisch directeur, die had me gehaald. Alles was mooi. In een korte tijd gebeurden er heel veel dingen. Degene die me had gehaald, ging weer weg. Dan zit je daar, terwijl er een andere technisch directeur komt die andere spelers gaat kopen en zijn eigen plan gaat doen. Dan merk je: het gaat niet alleen maar om kwaliteit. Bij Ajax hebben ze schijt: je bent jong, maar zetten je er gewoon in. Dan vlam je gewoon."