'Vitesse is in gesprek en hoopt PSV van één van zijn grotere talenten te beroven'

'Vitesse werkt hard aan de komst van 'één van de grotere' PSV-talenten'

13 juni om 21:50

Vitesse hoopt PSV te beroven van Mathijs Tielemans. Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat de middenvelder 'één van de grotere talenten' van de PSV-opleiding noemt.

Tielemans was afgelopen seizoen de aanvoerder van Jong PSV, terwijl hij ook al een aantal keer op de bank zat bij het eerste elftal. Nu moeten de Eindhovenaren vrezen voor zijn vertrek, omdat Vitesse toe wil slaan. Trainer Phillip Cocu is gecharmeerd van de controleur, terwijl de Arnhemmers hard werken aan een deal. Vitesse hoopt Tielemans zelfs al snel binnen te halen.

Bij PSV beschikt Tielemans over een aflopend contract, waardoor hij deze zomer vrij is om te gaan en staan waar hij wil. De nummer twee van de Eredivisie heeft de 21-jarige Veldhovenaar een aanbieding gedaan om te verlengen, maar daar lijkt Tielemans niet op in te gaan. Hij mikt komend seizoen op zo veel mogelijk speeltijd, terwijl PSV op het middenveld al beschikt over Joey Veerman. Daar lijken nog een aantal aankopen bij te komen.

Naast Vitesse zijn er nog meer clubs uit binnen- en buitenland die een oogje hebben op Tielemans. Toch lijkt het er op basis van de berichtgeving van het ED nu op dat de nummer tien van de Eredivisie de beste papieren heeft.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!