Van Praag geeft Ajax-signaal af: 'Al die mensen die dat roepen: onzin'

Van Praag geeft Ajax-signaal af: 'Al die mensen die dat roepen: onzin'

13 juni om 22:57

Michael van Praag denkt dat Maurice Steijn Ajax wel weer aan het voetballen kan krijgen. De bestuurder, die de nieuwe bestuursraad van Ajax moet gaan vormgeven, waarschuwt wel voor het feit dat hij 'geen verstand van voetbal' heeft.

Steijn wordt naar verluidt woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Ajax. Van Praag is niet verrast door dat nieuws, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. "Nee, ik vind Maurice Steijn een hartstikke goede trainer. Maar vraag dat niet aan mij, want ik heb helemaal geen verstand van voetbal. Maar hij heeft het bij Sparta verdomd goed gedaan. Dus ik denk wel dat hij Ajax aan het spelen krijgt, ja."

Critcasters vragen zich af of Steijn wel bij Ajax past, maar Van Praag maakt zich daar geen zorgen om. "Ik vind dat een beetje overdreven, bij Ajax passen en Ajax-DNA hebben. Ik bedoel: toen Ten Hag bij Ajax kwam... Als er nou één zonder Ajax-DNA was, dan was het Ten Hag wel. Hij sprak niet eens Amsterdams. En je ziet wat voor een fantastisch succes dat is geweest. Dus al die mensen die dat roepen: onzin."