Weghorst blij met 'verbetering' onder Koeman: 'Onder Van Gaal was dat anders'

Weghorst blij met 'verbetering' onder Koeman: 'Onder Van Gaal was dat anders'

13 juni om 23:13

Wout Weghorst is blij dat zijn rol onder Ronald Koeman anders is dan in de tijd van Louis van Gaal bij Oranje. De spits is nu niet alleen een pinchhitter, terwijl dat onder meer op het WK in Qatar wel het geval was.

In gesprek met De Telegraaf laat Weghorst weten dat hij blij is met zijn huidige rol. "De bondscoach heeft niet gezegd dat ik ga spelen, maar hij heeft wel gezegd dat hij me niet alleen als pinchhitter ziet. Dat is fijn. De laatste wedstrijd, tegen Gibraltar, heb ik ook in de basis gespeeld. Je voelt de waardering en dat je een serieuze optie bent om vanaf het begin te spelen."

"Het is aan mij om af te dwingen dat de bondscoach het vertrouwen heeft om mij vanaf het begin te laten spelen. Onder Louis van Gaal was dat anders", stelt Weghorst. "Die was er heel duidelijk in dat het voor hem geen optie was om mij vanaf het begin te laten spelen. Uiteindelijk is de huidige situatie gewoon een verbetering voor mij."

Ondanks dat is het WK in Qatar het 'absolute hoogtepunt' van Weghorst in het afgelopen seizoen. "Al blijft er altijd dat smetje en de vraag wat als?. Wat als je tegen Argentinië de penalty’s had gewonnen? Je weet niet of je ooit nog zo dichtbij gaat komen. Die vraag blijft wel altijd in je hoofd zitten. Maar het is een enorm mooie ervaring geweest en ik ben trots op wat we hebben gepresteerd, als groep, maar ook als individu in die wedstrijd. Dat is voor mij het absolute hoogtepunt geweest voor mij dit seizoen en iets waar je zeker graag op terugkijkt."