'Straatvechter' Steijn ontvangt lof: '90 procent van de spelers waardeert hem'

'Straatvechter' Steijn ontvangt lof: '90 procent van de spelers waardeert hem'

14 juni om 07:04

Edwin de Graaf ziet Maurice Steijn slagen bij Ajax. De twee werkten in het seizoen 2020/2021 samen bij NAC Breda, waar de 49-jarige oefenmeester wegens bedreigingen noodgedwongen opstapte.

"Hij is heel sociaal naar selectie en staf. Wij kregen als assistenten ruimte om oefeningen te geven, wat hij zelf ook deed", laat De Graaf optekenen door het Algemeen Dagblad. "Maar Maduro en Bakkati kunnen zich straks ook zo ontwikkelen. Maurice werkt graag in teamverband en probeert iedereen in zijn kracht te laten komen."

De Graaf noemt Steijn een 'realist'. "We waren bij NAC ook wel dominant, maar als een tegenstander beter was, hield hij geen open huis. Bij Ajax moet hij alleen tien van de tien wedstrijden winnen. Ik vind dat hij iets te verdedigend wordt neergezet. Hij kijkt naar zijn materiaal." Goed genoeg is oud genoeg voor Steijn, weet De Graaf. "Hij heeft wel een neusje voor talent, weet wat bij Jong Ajax loopt en hoe goed een Jorrel Hato al is."

"Hij kan heel snel een hecht team smeden, door een goede balans tussen serieus zijn en een dolletje maken. Na de wedstrijd wilde hij ook dat iedereen even bleef hangen. Bij alle clubs waar hij werkte, liepen spelers met hem weg, ook omdat hij direct en eerlijk communiceert", vervolgt De Graaf, die ook een andere kant van Steijn kent. "Hij is ook straatvechter, die opkomt waarvoor hij staat", doelt hij op het gedoe rondom Sydney van Hooijdonk bij NAC. "Net als bij zijn andere clubs, durf ik te zeggen dat 90 procent van de spelers hem waardeerde bij NAC."