Gakpo ziet dat Schmidt gelijk had: 'Wilde dat niet geloven, maar het was goed'

Gakpo ziet dat Schmidt gelijk had: 'Wilde dat niet geloven, maar het was goed'

14 juni om 10:49

Cody Gakpo ziet dat hij nu de vruchten plukt van de werkwijze van Roger Schmidt. De Duitse trainer posteerde de Oranje-international bij PSV af en toe bewust op een andere positie. Gakpo wilde aanvankelijk niet in de uitleg daarachter geloven, maar heeft er nu dus profijt van.

Gakpo is van nature een linksbuiten, maar speelde bij Liverpool vrijwel al zijn duels als valse spits. Die rol lijkt hij nu ook te krijgen bij Oranje door de afwezigheid van Memphis Depay. Dat Gakpo nu zo compleet is, heeft hij mede te danken aan Schmidt. "Roger Schmidt is daar als trainer veel mee bezig geweest", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Hij zei dat je in de top niet kunt volstaan met één wapen, daar wordt verwacht dat je veelzijdiger bent. In de top draait alles om rendement en om betrouwbaarheid", gaat Gakpo verder. "Schmidt haalde me soms weg van mijn vertrouwde positie aan de linkerkant, om me uit te dagen me breder te ontwikkelen. Guus Hiddink was trouwens de eerste die jaren geleden al zei: Jij moet in de toekomst spits of valse spits worden, Cody. Toen wilde ik dat nog niet geloven. Later bij Schmidt aanvankelijk ook nog niet."

Toch ziet Gakpo nu dat Hiddink en Schmidt gelijk hadden. "Ik voelde me prima aan de linkerkant, maar het is alleen maar goed geweest om uit mijn comfortzone te komen. Nu ik er een halfjaar heb gespeeld bij Liverpool, vind ik spits een fijne positie. Ik heb alleen maar meer zin om me op deze positie door te ontwikkelen. Wat mij betreft ook in Oranje, ja."