Mislintat geeft verklaring voor opvallende Steijn-move: 'Een echte overperformer'

Mislintat geeft verklaring voor opvallende Steijn-move: 'Een echte overperformer'

14 juni om 11:16

Sven Mislintat heeft de verrassende move van Maurice Steijn naar Ajax verklaard. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers ziet dat Steijn 'een echte overperformer' is, terwijl hij ervan overtuigd is dat de coach toe is aan een stap omhoog.

Ajax heeft de komst van Steijn woensdagochtend wereldkundig gemaakt. In gesprek met de clubkanalen vertelt Mislintat over de verrassende aanstelling. "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn."

"Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd", stelt Mislintat. "Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld."

Steijn heeft een contract voor drie seizoenen getekend in de Johan Cruijff Arena. Hij wordt geassisteerd door Saïd Bakkati, terwijl Ajax ook nog onderhandelt met Almere City over Hedwiges Maduro.