Sport: Barcelona boekt progressie voor Geertruida en wil 15 miljoen betalen

Sport: Barcelona boekt progressie met Geertruida en wil 15 miljoen betalen

14 juni om 12:20
Laatste update: 14 juni om 12:27

FC Barcelona boekt progressie met het oog op een mogelijke transfer van Lutsharel Geertruida, zo meldt Sport. Op aanraden van Jordi Cruijff is de Catalaanse club bereid om vijftien miljoen euro, waarvan vijf miljoen aan bonussen, te betalen voor Geertruida. Feyenoord wacht eerst op andere aanbiedingen.

Een maand geleden werd al duidelijk dat Geertruida in de gaten wordt gehouden door Barcelona. Nu wordt duidelijk dat de Catalanen ook concreet zijn voor de geboren Rotterdammer. Barcelona zoekt dringend naar versterkingen voor de rechtsbackpositie. De Spaanse kampioen hoopt naast João Cancelo nog een talentvolle rechtsachter te halen. Daarbij denkt Barcelona aan Geertruida en Real Valladolid-verdediger Iván Fresneda.

De naam van Geertruida komt volgens Sport uit de koker van Cruijff, die deze maand vertrekt uit Camp Nou. Technisch directeur Deco is ook overtuigd, al heeft hij ook een oogje op Fredneda. Barcelona is bereid om een vaste transfersom van tien miljoen euro te betalen voor Geertruida, die met bonussen nog op kan lopen tot vijftien miljoen. Feyenoord wacht eerst nog op eventuele andere aanbiedingen voor de Oranje-international.

Barcelona hoopt Cancelo dus ook binnen te halen, al zal dat wel op huurbasis moeten gebeuren. De club heeft niet de financiële middelen om de Portugees definitief in te lijven.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!