Nijkamp: 'We gaan geen trainer bij Sparta aanstellen en naar hem luisteren'

Sparta heeft één belangrijke voorwaarde bij zoektocht naar Steijn-opvolger

14 juni om 13:29
Laatste update: 14 juni om 13:54

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta Rotterdam, is druk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax. Hij hoopt snel een geschikte kandidaat te kunnen spreken, maar heeft daarbij wel één belangrijke voorwaarde.

"We gaan niet naar een situatie toe dat we een trainer aanstellen en naar hem luisteren", aldus Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "Dat we allerlei zaken gaan aanpassen, omdat de trainer denkt dat het zo moet. We zijn hier nu anderhalf jaar bezig met elkaar en hebben iets neergezet in teamontwikkeling én clubontwikkeling. Wij hebben zelf een visie en daar hoort ook de visie van een trainer bij. Maar pas als dat samenkomt, en zo is ook de keuze voor Maurice gemaakt, gaan we aan de slag. We gaan gewoon op de ingeslagen weg verder."

Sparta heeft al een aantal versterkingen voor het nieuwe seizoen. Dat wordt na het vertrek van Steijn en de onzekerheid over zijn opvolger niet stopgezet. "Nee, daar gaan we gewoon mee door. Dat is een mooi voorbeeld van die visie waar ik net over had", legt Nijkamp uit. "Wij denken dat bepaalde jongens een toegevoegde waarde zullen hebben voor deze groep, dan zullen we die spelers ook halen. Daar zal ik een kandidaat-trainer straks natuurlijk wel in meenemen, maar zo gaan wij te werk."

Onder meer Gregg Berhalter, Ron Jans, Jaap Stam en Jeroen Rijsdijk worden genoemd als mogelijke opvolger van Steijn op Het Kasteel. Nijkamp gaat echter niet op namen en houdt alle opties over: trainers zonder club, trainers die nog ergens vastliggen, Nederlanders én buitenlanders behoren tot de mogelijkheden.