Brama krijgt speciale afscheidswedstrijd bij FC Twente in De Grolsch Veste

FC Twente organiseert speciale afscheidswedstrijd voor Brama

14 juni om 14:20

FC Twente organiseert op vrijdag 8 september een speciale wedstrijd voor Wout Brama. Tal van oud-spelers met wie de clubicoon tijdens zijn carrière heeft samengespeeld zullen hun opwachting maken in De Grolsch Veste.

Onlangs maakte Brama bekend dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou gaan hangen. De 36-jarige verdediger annex middenvelder speelde maar liefst 402 officiële duels voor FC Twente. Hij scoorde elf keer. Met de club uit Enschede won hij alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn. Zo pakte Brama de landstitel in 2010. In 2010 én in 2011 won hij de Johan Cruijff schaal en in 2011 legde zijn club beslag op de KNVB-beker. In 2019 werd hij met FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. 

Brama kwam uit voor PEC Zwolle, FC Utrecht en Central Coast Mariners in Australië én FC Twente. In totaal speelde hij 515 wedstrijden als profvoetballer en kwam hij drie duels uit voor het Nederlands elftal. Van het kampioensteam van 2010 is Brama één van de laatste spelers die zijn carrière heeft beëindigd. Alleen Luuk de Jong (PSV) en Miroslav Stoch (FC Slovan Liberec) zijn nog actief als speler.