Mislintat legt Steijn-keuze uit en rekent op Maduro: 'Er zijn gesprekken'

Mislintat en Steijn rekenen op Maduro: 'Hij belichaamt wat ik ontbeer'

14 juni om 14:36
Laatste update: 14 juni om 16:25

Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, is overtuigd van Maurice Steijn. De 49-jarige oefenmeester staat woensdagmiddag, gezamenlijk met de Duitser, voor het eerst als eindverantwoordelijke in Amsterdam de pers te woord.

Steijn geeft toe dat hij als geboren Hagenaar niet over het Ajax-DNA beschikt. "Hij overtuigde ons dat hij Ajax-voetbal kan spelen", licht Mislintat toe. "Door te laten zien hoe Sparta in de opbouw speelde, de manier van drukzetten. Kijk naar Roger Schmidt bij Benfica, die een totaal ander soort voetbal speelt dan hij bij PSV deed. Het ene sluit het andere niet uit."

Hedwiges Maduro
Saïd Bakkati is aangesteld als assistent-trainer. Zowel Steijn als Mislintat hoopt dat Hedwiges Maduro, assistent-trainer bij Almere City, volgt. "Het is duidelijk dat we interesse hebben", aldus Mislintat. "Maar we moeten respect hebben voor Almere, omdat ze net gepromoveerd zijn. Er zijn gesprekken en daar gaan we mee door. Ik ben ervan overtuigd dat we het mogelijk kunnen maken."

Tekst gaat verder onder de video

Steijn: "Maduro is er nog niet, ik hoop dat hij wel gaat komen. Zij vullen mij goed aan. Het zijn jonge, ambitieuze assistenten. Hedwiges is Ajax. Hij weet waar deze club voor staat. Hij belichaamt hetgene wat ik ontbeer. Ik denk dat het een perfecte combinatie is." De oefenmeester stelt dat Maduro uit de gezamenlijke koker van hem en Mislintat komt. "Ik weet dat hij bij Ajax er al heel lang heel goed opstaat. Bij mij stond-ie er ook wel heel goed op. Ik ken hem al langer. We hebben vaak gespard. Ik heb geprobeerd hem twee jaar geleden naar Sparta te halen, maar toen koos hij voor Almere."