Milner (37) weet van geen ophouden en kan Premier League-record verbreken

Milner (37) blijft behouden voor de Premier League dankzij verrassende move

14 juni om 15:45
Laatste update: 14 juni om 17:11

Het contract van James Milner loopt deze maand af bij Liverpool, maar de 37-jarige Engelsman heeft een nieuwe club gevonden. De routinier gaat aan de slag bij Brighton & Hove Albion FC.

Milner is al sinds 2002 actief in de Premier League. Toch plakt hij er nog minimaal een seizoen aan vast, ondanks zijn aflopende contract bij Liverpool. Brighton maakt namelijk bekend dat de 61-voudig international voor één jaar tekent in het American Express Community Stadium.

Brighton, waar Joël Veltman, Kjell Scherpen en Jan Paul van Hecke onder contract staan, eindigde afgelopen seizoen verrassend op de zesde plek in de Premier League. Daardoor zal Milner in de komende voetbaljaargang, net als Liverpool, actief zijn in de Europa League.

Milner kwam in het verleden uit voor onder meer Leeds United, Newcastle United, Manchester City en dus Liverpool. De middenvelder annex verdediger kan zelfs de speler worden die de meeste duels ooit speelde in de Premier League. Het record is nu in handen van Gareth Barry, met 653. Milner heeft er op dit moment 35 minder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!