Brighton kondigt deal met Feyenoord aan: Belg tekent in Rotterdam

Brighton kondigt deal met Feyenoord aan: Belg tekent in Rotterdam

12 juni om 13:10
Laatste update: 12 juni om 14:06

Feyenoord heeft zich versterkt met Antef Tsoungui. De twintigjarige verdediger komt transfervrij over van Brighton & Hove Albion, zo maken de clubs maandag bekend.

De Belgische jeugdinternational speelde eerder ook in de jeugd van Chelsea. Hij kwam dit seizoen uit voor het tweede team van Brighton. Een echte doorbraak bleef uit, maar hij debuteerde vorig seizoen wel in het eerste elftal in het League Cup-duel met Cardiff City. Begin dit kalenderjaar werd Tsoungui verhuurd aan de Belgische eerstedivisionist Lommel SK, waarvoor hij vijf keer zijn opwachting maakte.

"Hetis een fantastische stap voor Antef om zich bij de Nederlandse kampioen te voegen en wij wensen hem beste in de toekomst", zegt technisch directeur David Weir van The Seagulls. Tsoungui lijkt niet meteen in aanmerking te komen voor de hoofdmacht van Feyenoord. De kans is groot dat hij aansluit bij de beloften of verhuurd wordt aan FC Dordrecht.

Tsoungui heeft een contract voor twee seizoenen getekend, met de optie voor nog een jaar. "Antef is een zeer getalenteerde voetballende verdediger die beide posities centraal achterin kan invullen. Wij zijn ervan overtuigd dat Antef zich verder gaat ontwikkelen tot een zeer complete speler", reageert Mark Ruijl, Head of Scouting van Feyenoord.

Tsoungui werd geboren in Brussel, maar op zijn vijfde verhuisde hij met zijn Kameroense vader en Italiaanse moeder naar Engeland.