Bezorgde president Lula: 'Het gaat niet goed met het Braziliaanse voetbal'

President Brazilië haalt uit: 'We hebben niet meer het beste voetbal ter wereld'

14 juni om 15:58
Laatste update: 14 juni om 15:58

Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, maakt zich zorgen over de kwaliteit van het Braziliaanse voetbal. Ook de afwezigheid van een bondscoach is volgens hem treurig. 

"Het gaat niet goed met het Braziliaanse voetbal", aldus Lula in een livestream op sociale media. "We hebben niet meer het beste voetbal ter wereld. Het is triest dat ons nationale team, dat wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, nog geen trainer heeft gevonden."

De spelers van het nationale elftal van Brazilië kregen er ook van langs. "We kunnen geen geweldige selectie vormen, omdat we niet langer spelers hebben van dezelfde kwaliteit als die van het WK 1970. Dat waren volwassen, ervaren mannen. We hadden niet alleen kinderen, we hadden mannen in de selectie, zoals Pelé, die toen dertig jaar oud was."

De Serie A, de hoogste competitie in Brazilië, is volgens de president niet meer zo goed als het ooit was. "We zijn een exportland van spelers geworden, we verkopen ze voor hun zeventiende en kopen ze terug op hun 34ste", zei Lula. "Dit is de logica van het Braziliaanse voetbal."